***       Водещите вечерни новини       на 21 август 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 21 август 
Коментари Харесай

Водещите новини! Политико: „Лукойл“ вижда края на царуването си в България. Украйна за първи път унищожи руски ядрен бомбардировач


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 21 август   

 

Най-голямата съветска частна петролна компания " Лукойл " хвърля голяма икономическа и политическа сянка върху България, само че привилегированото състояние на енергийния колос в балканската страна е все по-застрашено, написа европейското издание на сп. " Политико ".

Това се дължи на обстоятелството, че дерогацията от петролните наказания на Европейски Съюз, с която се употребява българският клон на компанията, изтича в края на идната година, с което се приключва неповторимата и доста печеливша позиция на компанията да доставя със личен на ниска цена недопечен нефт разрастващата се рафинерия " Нефтохим " в черноморския пристанищен град Бургас.

***

Украйна за първи път съумя изцяло да унищожи стратегически нуклеарен бомбардировач Ту-22М3. Това се случи след удар с дрон на военното летище " Солци " в Новгородска област на 20 август. Тогава съветското министерство на защитата призна, че е развален един аероплан.

***

Нургюл Салимова остана втора на международната купа по шахмат.

20-годишната българка загуби с 1/2 на 1 1/2 точки в тайбрека на финала против рускинята Александра Горячкина. Вчера класическите партии двете направиха две ремита и по този начин международната номер 2 съумя да грабне купата за сметка на нашето момиче, предава Sportal.bg.  

***

Успехът на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат за дами в Баку, Азербайджан, е следващ извънреден за българския шахмат. Това е спортно достижение, което утвърждава престижа на България в международен мащаб и издига престижа на страната ни, оповестиха от Министерство на спорта. 

Спортните достижения на Нургюл Салимова, с изключение на мотив за наслада, още веднъж слагат в центъра на вниманието систематичните проблеми в българския шахмат.  

***

***

„ Занесох едно мляко, тъй като беше гладна “.

***

„ Наблюдаващите прокурори направиха своите заключения. Те са за такава подготовка на незаконните действия, която дава отговор на тежестта на закононарушенията. Целта е да се реализира заслужено наказване ", съобщи районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. 

***

***

Овладян е пожарът във вилна зона " Курткая " в Ямбол. 

От полицията оповестиха, че вредите още не са открити, по първични данни има наранени пет здания, сухи треви и шубраци, следва оглед.

***

Нов пожар в Централна Гърция, предава Българска национална телевизия. 

Стихията в област Беотия лиши човешки живот. А по Североизточното крайбрежие пожарите не престават към този момент трети ден.

Силни ветрове разпалват стихията край Александруполис. 12 села към пристанищния град бяха евакуирани. Огънят не пощади даже черква в едно от селата. Хиляди декари горски и аграрни площи, голям брой жилища, пчелни кошери и ферми са унищожени.

***

Изпълняващият длъжността испански министър председател Педро Санчес разгласи, че незабавно щом пожарът на остров Тенерифе бъде овладян, министерският съвет на страната ще утвърди оповестяването на " бедствена зона " в най-тежко засегнатите региони, оповестява Българска телеграфна агенция.

Премиерът посети обиден от пожара регион в североизточната част на острова и се срещна с представители на локалните управляващи.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР